„Зелените“ надвиха „акулите“ в контрола

131

На 11 октомври, понеделник, плевенският „Спартак“ ще посрещне старозагорския „Берое“ в зала „Балканстрой“

Баскетболният „Берое“ – Стара Загора, победи „Черноморец“ с 91:84 в контролна среща. Двубоят се изигра в зала „Бойчо Брънзов“ в Бургас, като предложи оспорвана и резултатна игра с доминираща фаза „атака“. Проверката бе последна и за двата тима преди началото на новия сезон в Националната баскетболна лига (НБЛ), а в предпоследния си приятелски мач възпитаниците на Бойко Миленков паднаха със 76:81 от столичния „Левски“ в Общинска зала „Стара Загора“ (бивша ДЗУ).

Първият кръг на НБЛ стартира в петък, 8 октомври, а на 11 октомври, понеделник, е последният двубой, както вече информирахме. В него плевенският „Спартак“ ще посрещне заралийския „Берое“ в зала „Балканстрой“, а началото на мача е от 19 часа…

Българската федерация по баскетбол (БФБ) ще иска допускане на публика в залите, става ясно от нарочно съобщение. Централата подготвя писмо до държавните органи с искане да се разреши допускането на публика в залите по време на стартиращите първенства в страната. По заповед на Министерството на здравеопазването в момента спортовете на закрито се играят без допускане на каквато и да било публика. Президентът на БФБ Георги Глушков сподели, че днес или утре трябва да се входира писмо с искане за допускане на поне 30% от капацитета на залите. Той каза, че дори опцията за допускане на хора с отрицателен бърз тест или ваксина също би било някаква стъпка в правилна посока към това да се върне публиката.

Другата важна новина покрай старта на новия сезон в НБЛ е, че тази година елитните баскетболни клубове ще се обединят в името на поредна благородна кауза. С редица инициативи и дейности състезателите от десетте отбора в НБЛ ще застанат зад усилията на Фондация „Надежда за малките“ да осигури дом и грижа на десетки изоставени деца.

„Щастливи сме, че НБЛ ни подкрепи и избра за кауза за Сезон 2021/2022. Насърчаваме се, когато срещнем съмишленици, които вярват и правят добро. Надяваме се Заедно да сбъднем нашата мечта – всяко дете да има равен старт в живота и да изживее пълноценно своето детство“, заяви за партньорството д-р Камелия Славчева, изпълнителен директор на Фондация „Надежда за малките“.

(СН)