За 8 декември наградиха изявени студенти на Тракийския университет

262
Част от наградените студенти

В навечерието на празничния 8 декември Тракийски университет – Стара Загора, награди своите най-изявени студенти през учебната 2021/22 г. Раздадени бяха над 330 грамоти в 4 категории.

Грамоти получиха 148 студенти за отличен успех (над 5.50), от които 23-ма са пълни отличници; 43-ма изявени в спорта, измежду които са световният шампион по бойно самбо Мариан Димитров и вицеевропейският шампион и шампион от Световната купа по спортна стрелба – Трап Селин Али; 66 – за високи научни постижения; 80 – за високи постижения в художествено-творческа дейност, като най-изявените от тях са студентите от специалност „Педагогика на обучението по изобразително изкуство и графичен дизайн“, както и изпълнителите от академичния рок състав „Макрофагос“.

Освен това от „Зелени Балкани“ бяха връчени специални награди на 5-ма студенти на ВМФ, участвали активно в дейността на Спасителния център за диви животни.

„Аз сигурно съм най-щастливият ректор в България, като гледам тази пълна зала с изявени наши студенти в различни области: в учебната работа, в научно-развойната дейност, в спорта, в художествено-творческата дейност. Наистина сърцето ми е изпълнено с радост… Видях, че има отличници с 6.00. Видях, че има световни шампиони. Видях, че има изявени студенти в научно-развойната дейност. От тази трибуна искам да Ви заявя, че към Вас вниманието ще бъде наистина специално на мен като ректор и на цялото ректорско ръководство. И каня тези от Вас, които искат да продължат своето кариерно развитие в Тракийския университет, да го направят веднага, след като завършат бакалавърска и магистърска степен. След което да продължат по докторски програми, защото университетът има нужда от лидери като Вас“, отбеляза в приветствието си ректорът на Тракийския университет проф. д-р Добри Ярков.

(СН)