За шести път ученици ще показват знания в състезанието „Моята Родина“

49

Настоящата надпревара е посветена на 135-годишнината от Съединението на България

Националното състезание „Моята Родина“ стартира на 20 ноември 2019 г. с първи кръг, съобщи Любомир Любенов, председател на Управителния съвет на Педагогическа асоциация „Образование без граници“ и основен организатор.

В него могат да участват училища, които имат възможност и желание да го организират дистанционно и изпратят заявки на адрес competitions@abv.bg.

Въпросите за всяка от възрастовите групи са 20 и отговорите трябва да бъдат посочени за не повече от 40 минути, гласи регламентът на състезанието.

Въпросите от тестовете за учениците от 2, 3 и 4 клас са съобразени с учебното съдържание по „Околен свят“, „Човекът и природа“ и „Човекът и общество“ за материала, изучен към момента на съответния кръг. Учениците от 1 клас ще се включват от втория кръг.

Въпросите от тестовете за участниците от 5, 6, 7 и 8-12 клас ще бъдат съобразени с изученото по история на България с натрупване.

От втория кръг, който стартира на 15 февруари 2020 г., във всички възрастови групи ще се включват и въпроси по темата „135 години от Съединението“ по материал, който ще получат всички училища-участници.

Финалът на най-добрите от двата дистанционни кръга ще се проведе в края на април – началото на май 2020 г. в Стара Загора.

Организаторите припомнят, че първите два финала се проведоха в Казанлък под патронажа на кмета на града Галина Стоянова, а следващите три финала бяха в Стара Загора под патронажа на кмета на Стара Загора Живко Тодоров.

(СН)