За сбогом Кирил Петков написа: Ние от ПП сме партия, която няма меки дилогични китки

275

Премиерът в оставка Кирил Петков се обърна към сподвижниците си с пост в социалните мрежи:

„Скъпи приятели, искам да Ви кажа благодаря, че сме заедно зад това решение днес. Ние от „Продължаваме Промяната“ сме политическата партия, която няма меки диалогични китки, защото, каквото и да си говорим, избрахме да нямаме отново за партньор Слави Трифонов (с приятел Орлин Алексиев), или Пеевски, или Борисов“, написа той.

„Всеки бранд е обещание, а всеки добър бранд е обещание добре спазено.   Ние обещахме нулева толерантност към корупцията и реално го направихме“, хвали се Петков.

„Сега тези 2 милиарда лева, които използвахме за икономически мерки, спокойно можеха да отидат в 8 човека („бебетата“ на Гроздан, както той ги наричаше) и днес щяхме да сме си спокойно на власт. Гордея се с нас, че не предадохме обещанието си под претекст за „диалогичност.“  Независимо от ПР опаковката на едно ново мнозинство, докато хората, които решават, са същите, всичко е прах в очите.  Битката ще е дълга, но докато сме обединени и отстояваме принципите си, рано или късно, ще си върнем държавата.  Предлагам да е още през октомври. Сигурен съм, че ще го направим!   Благодаря, че сме заедно!“, завършва Кирил Петков.

А баща му направо го сравни с Хитлер:

„Тази сутрин си мисля непрекъснато и се опитвам да се опра на историята, на някоя опора. И си мисля, че по времето на зараждането на Хитлеризма и на фашизма, хората са били по същия начин, така объркани. Някои са мислели, че това е много добро за хората, появяването на Хитлер. И сега вече от позицията на историята осъзнаваме, че това са некви ужасни неща. Сега ни е лесно да го оценим“. Това заяви напълно сериозно в поста си по време на мижавия протест в подкрепа на кабинета бащата на премиера в оставка Кирил Петков – Петко Петков.

За всеки случай журналистът го пита дали наистина родителят има предвид, че още не можем да оценим Кирил Петков и това, което той ни носи.

„Ами аз смятам, че не може да се оцени в момента от хората и затова са толкова противоречиви нещата“, казва той.

В материала е използвана информация от tribune.bg