За пръв път в Старозагорска област ще бъдат връчени призове за социално отговорна компания

152

За първа година Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) съвместно с ръководствата на общините в област Стара Загора официално ще връчат приза „Социално отговорна компания – партньор на Община за 2018 г.“ За наградите са номинирани 19 компании, работещи на територията на областта.

Официалното връчване на призовете ще се състои на 9 октомври (сряда) от 13:00 часа в зала „Славейков“ на Община Стара Загора.

На инициативата на КРИБ са се отзовали всички общини от Старозагорска област с изключение на Гълъбово, чийто кмет не е отговорил на писмото на организаторите, въпреки че точно в енергийната община работят няколко социално отговорни компании в партньорство и помощ на местната общност.

Официални гости на събитието в Стара Загора ще бъдат зам.-председателят на КРИБ проф. д.т.н. инж. Николай Вълканов, зам.-областният управител Димитър Драчев, представители на общините, ръководители на регионални и общински структури, Васил Пеев – представител на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП), представители на Българската агенция за инвестиции, председатели на регионални структури на КРИБ и др.

По време на церемонията КРИБ ще връчи и няколко специални награди.

(СН)