За втори път тази година БСП на Нинова ще се събира на Бузлуджа

536
Традиционният събор на Бузлуджа, организиран от Корнелия Нинова на 3 юни т.г.

На 31 юли БСП ще отбележи 130-годишнината на организираното социалистическо движение в България на връх Бузлуджа. От 10:30 часа ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметниците под върха – на Хаджи Димитър, на Габровско-севлиевския партизански отряд и на Първооснователите. Традиционно ще бъде връчена и наградата за политическа журналистика и публицистика „Георги Кирков – Майстора“, съобщиха днес от пресцентъра на „Позитано“ 20.

В същия ден от 13:00 ч. в Художествената галерия в Казанлък ще се проведе конференция „130 години БСП – настояще и перспектива пред лявата идея“, организирана от Национален политически институт „Димитър Благоев“ към НС на БСП и Фондация „Дума“. В конференцията ще вземат участие народни представители, политолози, социолози, историци, международници, коалиционни партньори на БСП, членове на обединенията на младежите, жените и ветераните в БСП, кактo и симпатизанти на лявата идея.

Медията ни припомня, че за тази година това е второто по ред честване на юбилейната годишнина на Бузлуджа, инициирано от партията на Корнелия Нинова. Първото беше на 3 юни, когато лидерката на БСП инициира авансово провеждане на традиционния събор на левицата на върха. И участие, в което не взеха част от радетелите на лявата идея.

Междувпрочем и през миналата 2020 г. честването на годишнината от организираното социалистическо движение в България, пак по идея на Корнелия Нинова, се проведе два пъти – веднъж на жълтите павета в София във вид на протест срещу правителството на Борисов и втори път на Бузлуджа – неочаквано за десетките други социалисти, които преди това бяха уведомили Община Казанлък за мероприятието си.

Това са само факти, но е безкрайно непочтено делото на Димитър Благоев да бъде използвано за лидерска употреба.

(СН)