За втора година e избран Млад омбудсман на Стара Загора

70

Александър Димитров Александров, ученик от ХI „г“ клас на ППМГ „Гео Милев“, е новият Млад омбудсман на Стара Загора за мандат 2019/2020 г. Той бе избран на 6 ноември от комисия в състав: Председателя на ОбС Стара Загора, секретаря на общината, местния омбудсман и младите й колеги, младия кмет и МОС. За заместник на Александров комисията избра Мартин Тихомиров Колев – ученик от ХII „в“ клас на същата гимназия.

Дванадесет кандидати от четири старозагорски професионални училища и гимназии подадоха документи за конкурса за затвърждаване на модела на младежко самоуправление и участие. Този модел се доказа като работещ и успешен за извеждане и решаване на проблеми сред младите хора – дейност, съпътствана и с много общозначими хуманни инициативи, коментира омбудсманът на община Стара Загора Надежда Чакърова.

Официално мандатът ще бъде връчен на 21.11.2019 година на форум „30 години демократични ценности: поколението днес – проблеми и перспективи“. Събитието се организира от Надежда Чакърова. Сред поканените са националният омбудсман на Р. България, кметът на общината, Областната управа и представители на различни институции, които ще се включат в дискусията с младите хора от общината.

(СН)