За битката срещу COVID-19: ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ дари медицинска апаратура на болницата в Гълъбово

97
ТЕЦ "КонтурГлобал Марица Изток 3"

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ осигури изключително необходима медицинска апаратура и консумативи на общинската болница в Гълъбово, която лекарите ще използват в битката срещу COVID-19. Дарението включва мултипараметрични монитори за интензивно лечение и реанимация на пациенти, както и мобилен рентген за графии на бял дроб, който ще позволи пациенти с COVID да бъдат обгрижени без риск за други отделения. Осигурени са също медицински маски, предпазни костюми, ръкавици, дезинфектанти и бързи тестове за коронавирус.

„Работата на медицинския персонал е изключително рискована в условията на епидемия от COVID-19. Искаме да ги подкрепим в трудната битка с коронавируса и така да дадем повече сигурност и за всички жители на община Гълъбово. Обединените усилия на общността са шансът ни да се справим по-бързо с пандемията“, заяви Надя Синигерска-Бохорова, мениджър „Корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие“.

Благодарност към поредния благотворителен жест на т.нар. „американска централа“ изрази кметът на общината Николай Тонев.

Новата медицинска апаратура и предпазни средства бяха професионално оценени от д-р Грозев, управител на МБАЛ Гълъбово: „КонтурГлобал Марица Изток 3″ ни подава ръка в изключително труден момент – именно сега, когато болничните заведения в цялата страна трябва да бъдат подготвени да приемат пациенти с COVID-19. Сърдечни благодарности от името на целия екип на болницата – дарените оборудване, консумативи и лични предпазни средства значително ще подобрят нашата готовност да реагираме в настоящата извънредно тежка ситуация“.

Припомняме, че през пролетта ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ подкрепи кампанията на фонд „Обединени срещу COVID-19“ със 100 000 лева. Най-много средства от фонда бяха разпределени за общински болници и медицински центрове в област Стара Загора, сред които попадна и лечебното заведение в Гълъбово. То е единствената пълноценно работеща болница в района на комплекса „Марица изток“, в която ежегодно се лекуват повече от 3 300 души. Голяма част от персонала в минната и енергийна промишленост в региона преминава профилактични медицински прегледи именно там.

(СН)