Заралийският баскетболен клуб привлече 22-годишен гард от САЩ

100

Тази вечер тимът в зелено приема „Академик“ – София, в първи двубой от полуфиналната фаза на турнира за Купата на България

Заралийският баскетболен клуб „Берое“ се подсили с нов играч, информира официалният сайт на тима от Града на липите. Това е 22-годишният американски гард Пол Милър. Роденият на 28 юли 1996 г. в Уокешо, Уисконсин, стрелец е висок 198 сантиметра и тежи 92 килограма. Той завършва местната гимназия „Кеттл Морейн“. След това е приет да учи в North Dakota State University…

В университетския отбор по баскетбол – North Dakota State Bison („Бизоните от Северна Дакота“), Милър играе в продължение на 4 години. През този период в местната Summit League Пол Милър записва впечатляващите 1714 точки и 233 асистенции, които постига в 119 двубоя.

В дебютния си сезон 2014/2015 взима участие в 32 двубоя за своя отбор „Бизоните“, реализирайки общо 214 точки в тях. Най-силен е последният му сезон в университетската лига. В 31 двубоя Милър отбелязва 605 точки, което прави средно по 19.52 пункта на среща. В актива си през Кампания 2017/2018 има още и 105 асистенции.

С привличането на Пол Милър „Берое“ цели да увеличи опциите пред треньорския щаб и да даде онази ширина на отбора, която ще позволи на тима в зелени екипи да достигне до поставените му цели. Той става четвъртия американец в отбора след Конър Франкамп, Тре Когинс и Джейм Уайт.

„БК „Берое“ пожелава успех на новото си попълнение. Вярваме, че Пол Милър ще донесе много позитивни емоции на верните фенове на отбора!“, завършва представянето на новото попълнение в сайта, където е пуснато и прикачено видео с избрани моменти от играта на Пол Милър.

Освен това припомняме, че баскетболният „Берое“ приема „Академик“ – София, в първи двубой от полуфиналната фаза на турнира за Купата на България. Мачът ще се играе днес от 19 часа в Общинска спортна зала „Стара Загора“ (бивша ДЗУ).

Виктор БОЙЧЕВ