Заралийските баскетболисти поздравиха колежките си за спечелената купа

27

„Поздравления за баскетдамите на „Берое – Стара Загора“, които надделяха над „Монтана 2003“ и спечелиха Купата на България! Триумфът е исторически за отбора в надпреварата! БК „Берое“ – мъже, изразява своите искрени поздравления и желае още много успехи и върхове на своите приятели от женския клуб!“, се казва в нарочен поздрав публикуван в социалните мрежи след като „зелено-белите“ удариха „севернячките“.

След финала пък старши треньорът на „зелено-белите“ Таня Гатева сподели радостта си от спечелването на Купа България и заяви: „Това е първа, много изстрадана, много чакана купа. Емоцията е много силна, защото аз съм в Града на липите от четири години и още от първия момент трябваше да печелим. Всъщност ставахме все втори-трети, но с постоянство, хъс и търпение, се случи…

Момичетата бяха много мотивирани, аз виждах това нещо. Разбира се, че вярвах и продължавам да вярвам, че ще имаме и нови подобни успехи. Определено има интрига между нас и „Монтана 2003“, дано следващите години се появят и още отбори.

Казах на момичетата, че трябва да сме свежи в главата и много агресивни в сърцето. Смятам, че се справихме много добре в защита и оттам дойде победата. Ако „севернячките“ не са си изпълнявали нещата и не са били напористи в нападение, това си е техен проблем. Според мен ние се справихме добре.

Остава да изстрадаме първо място и в първенството. Без напрежение няма как – който издържи, той ще спечели.“

Изпълнителният директор на клуба Иван Николов също беше много щастлив и каза: „Това е четвърта година, в която спонсорът дава пари, затова донесох четири бутилки шампанско. Победата е сладка, беше много трудно, искам да благодаря на всички. Искам да подчертая, че ако не беше спонсорът Иван Ангелов от „Градус“, който да ни обезпечи изцяло, този успех нямаше да го има.

В сряда, 19 февруари, играем много важен мач с „Монтана 2003″ за Адриатическата лига. Искам да призова всички фенове на спорта в Стара Загора да дойдат, да видят купата и да ни подкрепят.“

(СН)