Заради коронавируса отмениха Джулая край язовир „Жребчево“

69
Потопената в язовира църква "Свети Иван Рилски"

Буквално в последния момент, на свое заседание от 24 юни, Кризисният щаб при община Твърдица взе решение да бъде отменено планираното и обявено две седмици по-рано посрещане на Джулая край потопената черква „Свети Иван Рилски“ във водите на язовир „Жребчево“.

Отмяната е заради усложнената епидемиологична обстановка в общината, установените случаи на заразени с коронавирус на територията на града ни, рекордният брой на заразени в страната от последните дни и невъзможността в тази ситуация да се гарантира физическата дистанция и безопасността на присъстващите на мероприятието, както и на жителите на община Твърдица“, се казва в официалната информация.

„Като се извиняваме искрено за неудобството, което се създава, и за разочарованието на феновете на мероприятието, както и на участниците, изразяваме твърдото си убеждение, че здравето на всеки един човек, който би се превърнал в потенциален обект на заразата, за нас е най-важният мотив за взетото решение.

Считаме, че започнатата от общината инициатива за посрещане на юлското слънце в близост до потопената църква се превърна в добра традиция, която ще има своето развитие в бъдеще. Изхождайки от обстановката, на този етап разумът трябва да надделее над емоциите и всички заедно да проявим отговорност“, заявяват още от щаба.

Посрещането на изгрева край храма „Свети Иван Рилски“ трябваше да се проведе за трета поредна година, предварителна заявка за участие в програмата имаше от групите „Конкурент“, „Атлас“, „Епизод“ и „Обратен ефект“.

Христо ХРИСТОВ