Заради коронавируса отложиха за догодина БАТА АГРО

43
Тринадесетото агроизложение ще се проведе догодина край Стара Загора заради коронавируса

За догодина е отложено провеждането на едно от най-големите изложения на агротехника у нас – БАТА АГРО в Стара Загора.

Решението да се отложи с 12 месеца изложението, което вече 12 пъти се провежда на територията на някогашното летище край Града на липите, е взето от Българска асоциация на търговците на агротехника във връзка с извънредната ситуация в страната и издадените разпореждания от институциите, както и усложнената международна обстановка и въвежданите на ежедневна база рестрикции във връзка с разпространението на коронавируса. Новият период за провеждане на 13-ото Специализирано изложение за земеделие БАТА АГРО е от 10 до 14 май 2021 година.

В съобщение до медиите председателят на БАТА Даниел Минев заяви: „За нас е приоритет здравето и безопасността на всички наши служители, партньори, участници и посетители на изложението. Считаме, че в тази несигурна ситуация и при липсата на надеждна прогноза за развитието на пандемията от коронавирус отлагането на 13-ото издание на БАТА АГРО за 2021 година е най-разумното решение. Благодарим на всички наши изложители и партньори за разбирането и доверието, което ни гласуват!“ По данни на организаторите за отложеното изложение участие са заявили 178 фирми, които са поискали да покажат изделията си на 39 416 кв. м изложбена площ.

Междувременно от „Държавна консолидационна компания“ ЕАД, която е собственик на неработещото от около 15 години летище, поискаха старозагорските съветници да дадат съгласието си за промяна в общия устройствен план, което да позволи строителство на производствени помещения върху огромната територия.

Разискванията по искането на ДКК ще се състоят на 30 март, когато е насрочено редовното заседание на Общински съвет Стара Загора.

Христо ХРИСТОВ