Заради болна от COVID-19 поставиха 26 под карантина в „Арсенал“

43

От оръжейната фирма опровергаха слуховете, че е затворен цял цех

Заради положителен тест за коронавирус при една от работничките в „Арсенал“ – Казанлък, са поставени под карантина 26 нейни колеги от същата бригада, съобщиха от оръжейната фирма. От там опровергават слуховете, че е затворен цял цех, поставените под карантина били едва 1/6-а от работниците в това производство.

По инициатива на ръководството на „Арсенал“ на работничката с установен положителен тест ще бъде направен повторен PCR-тест в друга независима лаборатория. На останалите 25 работници към момента не е необходимо да се прави изследване с PCR-тест. Работничката и всички контактни с нея са под карантина в домашни условия.

Цялото помещение, където е установен случаят, е многократно дезинфекцирано. Това е първи случай на заразен в дружеството от начало на пандемията на 13 март. На порталите на „Арсенал“ вече шести месец непрекъснато работят термокамери. Задължително е носенето на предпазни маски навсякъде в заводите на дружеството, извършва се неколкократна дезинфекция на всички помещения, на всички повърхности и места, които се докосват или ползват от работниците и служителите. На всички работещи са раздадени хиляди предпазни маски за многократно ползване и тонове индивидуални дезинфектанти и продължава да се раздават такива.

Христо ХРИСТОВ