Започна ремонтът на бул. „Крайречен“ в Стара Загора

615

От началото на седмицата стартираха ремонтните дейности в източната част на Стара Загора на бул. „Крайречен“. С помощта на техника вече са премахнати част от старите бордюри и т.нар. „острови“ при кръстовището на булеварда с ул. „Христина Морфова“, която продължава към квартал „Самара 2“.

Още преди няколко дни кметът на Стара Загора Живко Тодоров обяви, че булевардът, който е успореден на река Бедечка, има нужда да бъде ремонтиран. Пред медията ни неговият заместник Янчо Калоянов обясни, че се работи активно за изграждане на нови тротоари в района. Ще бъде извършено и преасфалтиране на булеварда в отсечката от кръстовището с улица „Христина Морфова“ до мостовото съоръжение на юг.

Зам.-кметът разкри още, че на този етап ремонтът на ул. „Св. княз Борис I“ ще бъде отложен във времето. Причина за това е настояването на част от обществеността в града отсечката с паветата, която е предвидена за ремонтиране, да бъдат запазени. В проекта на Общината бе предвидено преасфалтиране на 500-метровия участък от „Св. княз Борис I“, между бул. „Патриарх Евтимий“ и бул. „Руски“. „Ще се опитаме да намерим компромисен вариант“, обясни Янчо Калоянов. Предвиденият за ремонт участък е особено важен, тъй като още преди време от Община Стара Загора коментираха, че състоянието му никак не е добре и не съвпада с европейската визия на централната част на града. На този етап обаче не може да бъде казано кога работата ще стартира.

Живко ИВАНОВ