Започва eлектронен прием на деца в първи клас и подготвителни групи в Казанлък

94

Днес по обед започна електронният прием на деца в подготвителни групи и първи клас в общинските училища на територията на град Казанлък за учебната 2022/2023 година съгласно утвърден със заповед на кмета на общината график на дейностите, съобщиха от пресцентъра на Общината.

От 19 до 30 май, включително, родителите ще могат да подават заявления за първо класиране онлайн на https://school.kazanlak.bg за първи клас и на https://school.kazanlak.bg:8443 за подготвителни групи в училища. Резултатите ще бъдат обявени на 2 юни, а записването на класираните деца ще бъде в периода от 3 до 8 юни.

От 10 до 15 юни, включително, е срокът за кандидатстване за второ класиране. Резултатите ще бъдат обявени на 17 юни, а срокът за записване е от 20 до 22 юни, включително.

Срокът за кандидатстване за трето класиране е от 24 юни до 28 юни, включително. Обявяване на класирането ще бъде на 30 юни т.г., а записването ще бъде от 1 до 5 август.

Пълният график за прием в училищата може да бъде разгледан на страницата на Община Казанлък в раздел „Дирекции и отдели“ – „Образование и стратегическо планиране“ – „Образование“ – „Училища“, както и на https://school.kazanlak.bg за първи клас и на https://school.kazanlak.bg:8443 за подготвителни групи в училища. На посочените страници е достъпна и Системата от правила за електронен прием в подготвителни групи и първи клас.

И тази година предимство получават деца, чиито братя или сестри до 12-годишна възраст са ученици в същото училище, за което кандидатстват, независимо от постоянния/настоящия им адрес. Те автоматично се разпределят в първа група.

От Общината припомнят на родителите, че датата и часът на подаване на заявлението в електронната система не влияят на класирането.

Всички заявени данни (промяна в обстоятелствата) могат да бъдат актуализирани само в срока за регистрация на заявленията както онлайн във форма за редакция на вече подаденото заявление, така и на място в училищата, където е подадено първоначално заявлението, без да се губи полученият вече входящ номер. Определящ за окончателното класиране е последният вариант на заявлението.

(СН)