Започва основен ремонт на подлеза на жп гарата в Казанлък

198
Настоящият вид на жп подлеза

Община Казанлък започва цялостната реконструкция на един от най-занемарените обществени обекти в града – подлеза на жп гарата. Строително-ремонтните дейности предвиждат почистване на покривите на входовете, покриването им с нова замазка, нова хидроизолация, пребоядисване на цялата фасада. Старите и счупените стъкла на южния вход ще бъдат подменени с нови, а на северния вход визията ще бъде изцяло променена и модернизирана.

Във вътрешното пространство на подлеза ще бъдат извършени обработка на фугите по таваните, цялостно боядисване, монтаж на LED осветление и камери за видеонаблюдение.

Общата стойност на ремонта е близо 40 000 лв., заложени в бюджета на Община Казанлък за 2018 г.

Дейностите ще продължат 30 календарни дни при благоприятни условия за работа. В периода на работата на строително-ремонтните дейности подлезът няма да работи!

Нацапаните със спрейове стени, които ще придобият съвсем друг вид след обновяването

На финала в боядисването ще се включат четирима младежи от 12-и „Б“ клас на Профилирана природо-математическа гимназия „Никола Обрешков“. На своя коледен бал те обявяват набиране на средства, с които да заличат грозни надписи и рисунки по сгради в Казанлък. Младите математици са направили сериозно проучване, за да набележат обектите, които да разхубавят. Досега те са установили доста занемарени места, но повечето от тях са частна собственост. Затова са избрали три обекта, където да положат усилия, за да подобрят общия им вид. Подлезът на жп гарата е един от тях наред с „червения“ блок на бул. „Розова долина“ и малкия подлез към м-н „Лидл“.

Предстои избор на проект, по който доброволците от ППМГ „Никола Обрешков“ ще се включат в обновяването на вида на жп подлеза в Казанлък.

(СН)