Започва изграждането на кръгово кръстовище край парк „Артилерийски“

264

За два месеца ще бъде спряно движението на МПС през кръстовището на ул. „Одринска епопея“ и ул. „Христо Ботев“

Започва изграждането на кръстовище с кръгово движение край парк „Артилерийски“ в Стара Загора, поради което за два месеца се налага реорганизация на движението в района, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Във връзка с извършването на строително-ремонтните дейности от 13 февруари (сряда) до 13 април (събота) кръстовището на ул. „Одринска епопея“ и ул. „Христо Ботев“ ще бъде затворено за движението на автомобили.

Общественият транспорт ще се движи по обходен маршрут, както следва: автобусни линии No 3 и No 8: ул. „Капитан Петко Войвода“ – кв. „Казански“ – ул. „Одринска епопея“ – бул. „Славянски“ и обратно; автобусна линия No 22: бул. „Славянски“ – ул. „Одринска епопея“ – Калояновско шосе и обратно.

Спирки „Христо Ботев“ и „Орфей“ няма да обслужват автобусни линии No 3, No 8 и No 22. Автобусите ще спират на бул. „Славянски“ в изградените уширения, на които са монтирани знаци, указващи автобусни спирки.

Припомняме, че в края на миналата година правителството осигури от националния бюджет финансов трансфер за община Стара Загора в размер на 3 млн. лв. за разширяване с 40 дка на новия парк „Артилерийски“, който ще заеме обща площ от около 130 дка. Продължението на ул. „Хр. Ботев“ ще бъде с две активни ленти за движение, а в двете странични ще се паркира. То ще бъде разделено от зеленина, а повдигната пешеходна пътека и велоалея ще свързват северната и южната част на парка. На улицата ще може да се паркира, както и на съседната „Одринска епопея“, където се изгражда кръговото кръстовище, уточняват от пресцентъра на Общината.

(СН)