Запалиха колата на кмета на Гурково

933
19-годишното БМВ на кмета на Гурково Иван Иванов (в кръгчето) е изцяло унищожено от пламъците

19-годишно „БМВ 320 D“, собственост на кмета на община Гурково Иван Иванов, е било опожарено пред дома му, на централната улица „Отец Паисий“, в Стара Загора. Сигнала на телефон 112 са подали съседи към 23:45 часа, в четвъртък. На място е пристигнал екип на пожарната служба, който направил опит да потуши пламъците, но колата е безвъзвратно унищожена.

Предполага се, че палежът е умишлен, автомобилът е бил полят с лесногорима течност. Само по случайност разлялото се дизелово гориво не е стигнало до паркираните в близост други коли.

„Не съм получавал заплахи, нямам представа кой и защо би искал да ми навреди. Събудиха ме съседи, веднага позвъних на телефон 112, огнеборците се отзоваха само за 4-5 минути, но вече беше късно да се спасява каквото и да е…“, коментира Иванов, който въпреки произшествието беше на работното си място в град Гурково в петък.

По думите му, автомобилът бил купен на старо, имал пълно Каско, но застраховката била върху остатъчна стойност от

4 500 лв., което в никакъв случай не покривало щетите.

„Използвам личния си автомобил за служебни нужди, защото Гурково е малко градче и хората там не обичат големеенето. Не смятам, че става въпрос за някакво политическо отмъщение, най-вероятно е криминално деяние, надявам се разследващите да си свършат бързо работата и да стигнат до извършителя или извършителите.“, допълни Иванов, който беше избран за кмет от ГЕРБ през 2015 година.

Областният лидер на ГЕРБ – Стара Загора, Пламен Йорданов също смята, че престъплението има криминална окраска и затова не възнамерява да излиза с политическа декларация.

Той припомни, че през 2013 година беше опожарена и колата на предшественика на Иванов на кметския пост в Гурково – Стоян Бонев.

И тогава, както и сега, автомобилът „Мицубиши“ е бил паркиран пред дома на градоначалника.

Образуваното тогава досъдебно производство срещу неизвестен извършител е прекратено без да се стигне до конкретен подпалвач или поръчител.

Христо ХРИСТОВ