Запалиха имот на бивш селски кмет

701

Плевня, собственост на бивш селски кмет, изгоря до основи, сигналът за пожара бил подаден малко преди 22:00 часа на 4 март в РУ „Полиция“ – Казанлък, от съсед. Огънят е унищожил цялата постройка, над 100 бали слама и 30 кв.м покривна конструкция, уточни кметът на павелбанското село Осетеново Гюнай Мехмед. По думите му имотът на предшественика му Шериф Мехмед (ГЕРБ) е бил подпален умишлено, минути преди това собственикът се прибрал в дома си от Казанлък и паркирал автомобила си на метри от сеновала. Само бързата намеса на съседи и пристигналата за минути от Павел баня пожарна предотвратили разрастването на огнището. Пламъците били спрени, секунди преди да обхванат съседен навес, собственост на известната 76-годишна гледачка баба Минка Илинова.

Местните уточняват, че бившият селски управник работел като отговорник на розоварна в близкото село Манолово, той се разплащал с доставчиците на суровини.

„Мътна е работата, някой е драснал клечката от южната страна на сградата, пак добре че съседите са усетили пожара, като мишки са щели да изгорят всички в дома на Шериф. Всичко е станало на пепел“, коментира Гюнай Мехмед.

Христо ХРИСТОВ