Запалиха БМВ насред Бузовград

148

Неизвестни лица са опожарили лек автомобил БМВ, паркиран недалеко от центъра на село Бузовград. Сигналът за горящото немско возило е бил подаден към 5 часа заранта на 9 юни от съседи. До пристигането на дежурните огнеборци колата е била изгоряла напълно. По случая е образувано досъдебно производство по член 330 от НК.

Автомобилът е собственост на 37-годишна жителка на Казанлък, за която няма данни да е криминално проявена.

Има заподозрени за случилото се, данните сочат, че става дума за акт на отмъщение в резултат на влошени междуличностни взаимоотношения, лаконично коментира началникът на РУ „Полиция“ – Казанлък, Стойчо Крачолов.

Това не е първият случай за огнено отмъщение в голямото село, предпоследният беше на 28 декември м.г., когато пламнаха товарен ГАЗ 53 и стар ВАЗ 2121, притежание на 40-годишния дърводобивник от Бузовград Димо Славов. Колите са били оставени без надзор в двора на някогашния ракиджийски казан в село Средногорово, при огледа бяха открити стопилки от пластмасови бидони с бензин.

Ден преди палежа на БМВ-то в Бузовград на територията на Първо РУ „Полиция“ – Стара Загора, е получено съобщение от 55-годишен мъж за срязани две гуми на лекия му „Вартбург“, паркиран на улица „Поручик Кисьов“ в Града на липите. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 216 от НК.

Христо ХРИСТОВ