Зам.-министър Павлов ще дискутира младежките политики в Стара Загора

53

На 13 юни (четвъртък) заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов ще се срещне с младите хора в Стара Загора, за да обсъди с тях реализираните дейности на министерството по отношение на младежта до момента, съобщиха от пресцентъра на ММС.

Срещата ще се състои от 15:00 часа в зала „Славейков“ на Община Стара Загора и има за цел да бъдат идентифицирани новите цели и приоритети, които ще бъдат включени в следващата Национална стратегия за младежта.

Събитието ще се проведе в партньорство с Община Стара Загора, Регионално управление по образованието, Областна администрация Стара Загора и няколко университета. По този начин се осъществява междусекторният подход за изпълнение на държавната политика за младежта.

Министерството на младежта и спорта е основен орган на държавната власт за развитие, прилагане и координация на политиките за младите хора на България и именно за това един от главните приоритети в работата му е бъдещата Национална стратегия за младежта след 2020 г., уточняват от ММС.

(СН)