Зам.-кмет дари защитни костюми на спешните медици в Стара Загора

133
Доц. д-р Ангел Кунчев инспектира Централният старозагорски кооперативен пазар и разговаря с търговците на плодове, зеленчуци и разсад, като поиска и тяхното мнение за предприетите ограничителни мерки. Вляво - изп. директор на УМБАЛ "Киркович" проф. Йовчо Йовчев с дарените от старозагорката Александра Райкова предпазни шлемове

Увеличават се добрите хора, подпомагащи борбата с коронавируса

Медиците, работещи в Центъра за спешна медицинска помощ при УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора, получиха днес 50 защитни костюма за многократна употреба. Дарението е от зам.-кмета на община Стара Загора Красимира Чахова и съвпадна с професионалния празник на хората в бели престилки. „Отдавна се занимавам с дарителска дейност. Щастлива съм, че успяха да ми доставят облеклата точно днес – на 7-и април – Международния ден на здравния работник, да имам възможност по този начин да подкрепя лекарите в тяхната дейност на първа линия“, обясни Чахова. Тя подари и букет със стръкчета здравец с пожелание за здраве. Дарението беше прието от д-р Теодора Дражева, завеждащ филиал на Спешна медицинска помощ.

Председателят на Надзорния съвет на „Трейс Груп Холд“ АД проф. д. ик. н. инж. Николай Михайлов направи дарение на Клиника по анестезиология и интензивно лечение в УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“. Той е осигурил дефицитна на пазара Затворена система за аспирация на Avanos, която се прилага при интубирани пациенти, които са на апаратна вентилация за продължителен период от време.

В подкрепа на доброто Александра Райкова от Стара Загора дари 400 броя предпазни шлемове за лице, които са предназначени за лекарите в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“.

Фирма „Загария“ предостави на нуждаещите се 1 250 пакета различни видове макаронени изделия

Старозагорската фирма „Загария“ предоставя за най-нуждаещите се 1 250 пакета различни видове макаронени изделия. Своята подкрепа продължават да оказват и пекарни „Петраки“, които доставят пакетирани закуски на служителите, обслужващи КПП-тата на територията на Стара Загора.

В знак на съпричастност магазин „Практис“ дари на Община Стара Загора маски, ръкавици, десет градински пръскачки и една бензинова пръскачка, които ще бъдат използвани за дезинфекция на обществени пространства.

Всеки, който желае да дари стоки и храни – маски, защитни облекла, хляб, брашно и други, трябва да се свърже с Общинския оперативен щаб на тел.: 042 614 652 или 0884 797 965.

Дарителската сметка, по която граждани и фирми могат да преведат суми в лева и евро, е следната:

„УниКредит Булбанк“ АД
IBAN: BG62UNCR70008422236384; BIC: UNCRBGSF;
КОД НА ВИД ПЛАЩАНЕ: 44 51 00
Основание за плащане: Дарение – коронавирус.

Средствата ще бъдат използвани единствено за подпомагане на болниците, социалните заведения и възрастните хора при пълна отчетност.

От Общинския оперативен щаб изказват благодарност на всички дарители за съпричастността в този труден за всички момент.

(СН)