Задържаха 21 мигранти насред нива край Казанлък

192

Група от 21 млади мъже без документи за самоличност е била задържана след сигнал на граждани насред нива, в близост до възел I-5 с I-6, между Казанлък и Мъглиж. Сигналът е бил подаден малко след полунощ на 14 октомври. При пристигане на униформените служители на РУ – Казанлък, мигрантите се обявили като граждани на Афганистан. Тепърва ще се установява по какъв начин и откъде след преминаването на граничната бразда с Турция чужденците са се добрали до вътрешността на страната. От ОД на МВР – Стара Загора, съобщиха, че работят по данни за съпричастност на едно лице към транспортирането на задържаните, но на този етап няма предприета мярка за неотклонение спрямо него. Предстои мигрантите да бъдат настанени в СДВНЧ – Любимец.

Часове преди засичането на бежанците край Казанлък е била установена друга група от 34 души в товарен автомобил „Ивеко Дейли“ с бургаска регистрация, който е катастрофирал по пътя между селата Веселие и Ясна поляна. Зад волана на автомобила е стоял надрусан с амфетамини 48-годишен водач от село Габаре. Пътниците се самоопределили като афганистанци, осем от тях заради натъртвания и охлузни рани са били транспортирани до болница в Бургас, един от тях е бил хоспитализиран.

Останалите седем мъже са прегледани и заедно с другите 26 души са откарани от служители на „Гранична полиция“ за допълнителни полицейски действия.

Христо ХРИСТОВ