Задържаха „феномен“ прибирал пари, за да събира разделени двойки

80

Подвизаващ се от години из цялата страна като феноменолог, знахар и медиатор 36-годишен измамник попадна в ареста с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ по искане на старозагорски районен прокурор.

Познатият под псевдонимите „Чудомир“ и „Знахар“ пловдивчанин Златко Димитров е обвиняем по дело за въвеждане в заблуждение на 10 жени от Стара Загора и региона, че срещу скромно възнаграждение ще им реши проблемите. Мъжът е действал във времето от 12 декември 2016 г. до към началото на октомври м.г., като за този период прибрал от потърсилите го за съдействие старозагорки 2 760 лв.

Екстрасенсът има да гърба си вече една присъда: 12 месеца лишаване от свобода, но при 3-годишен отлагателен период, която е постановена от Районен съд – Смолян, през май 2015 г. Новите измами са извършени в условията на продължавано престъпление, което е дало основание на старозагорските съдии да го оставят за постоянно в ареста.

В интернет има множество обяви на „Чудомир“ и „Знахар“ с един и същ текст, според който „феноменът“ събира разделени двойки, решава професионални проблеми в стрес, кодира амулети и талисмани, изготвя и зарежда енергийни защити срещу натрупване на негативни компоненти в организма.

Повдигнатото обвинение според НК се наказва със затвор от 1 до 8 години, ако бъде доказано, че е в условията на рецидив.

Христо ХРИСТОВ