Задържаха трима за производство на дрога

226

Трима души, двама от които добре познати на криминалистите, са задържани в хода на специализирана акция на територията на Сливен и Нова Загора. В хода на операцията е установена добре обзаведена мобилна лаборатория за производство на синтетика в сливенския квартал „Даме Груев“.

Късно през нощта в сряда полицейски служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Сливен, са нахлули в апартамент, където са установили в момент на приготовление на метамфетамин от типа „Пико“ двама мъже. В стаите са открити и иззети около 250 грама от наркотика, множество прекурсори, вещества и предмети, съотносими с незаконната дейност. Образувано е досъдебно производство, на криминално проявения Дилян Бояджиев и ортака му Росен Петров е наложено първоначално задържане до 24 часа по закона за МВР, очаква се прокуратурата да поиска постоянното оставяне на рецидивиста зад решетките.

По същото време в новозагорския квартал „Шести“ е задържан и 31-годишният старозагорец Красимир Руменов, от когото са иззети 10 дози хероин.

Христо ХРИСТОВ