Задържаха „строителни работници“ измамили старица

76

Един от участниците в престъпната група е Атанас Димитров от опанското село Средец

37-годишен криминално проявен жител на опанското село Средец е задържан по обвинение в съучастие в измама от криминалистите на ОД на МВР – Бургас.

Задържането на Атанас Димитров е станало след сигнал от 79-годишна жителка на град Царево, която твърдяла, че по измамен начин са й били отнети 8 000 лв. от трима души, които поели ангажимент да поправят покрива на жилището й, получили авансово сумата и след това изчезнали.

В хода на образуваното досъдебно производство при РУ „Полиция“ – Приморско, станало ясно, че измамата е дело на трима души, двама от които са от котелското село Градец (Стоян Петров и Стоян Стоянов) на по 30 и 38 години, които имат зад гърба си завидна криминална биография и нееднократен престой в затвора за други сходни деяния. Към тях от няколко месеца се присъединил и Атанас от Средец, който също се оказал стар познайник на полицията.

При задържането на групата членовете й са направили пълни самопризнания относно механизма на измамата, междувременно парите били похарчени по заведенията в черноморските курорти. Разследването продължава във връзка с половин дузина сходни сигнали за измами в региона.

На тримата е наложена мярка за неотклонение „задържане за по 72 часа“, очаква се прокуратурата да поиска от съда постоянното им оставяне зад решетките.

Христо ХРИСТОВ