Задържаха старозагорска двойка за участие в телефонни измами

502

В ролята си на мулета те прибрали от три възрастни жени в Чирпан и Гълъбово близо 20 000 лв.

Двойка старозагорци, които живеели на семейни начала, са задържани по обвинение в съучастничество в три телефонни измами на територията на градовете Чирпан и Гълъбово.

35-годишният мъж и с 4 години по-младата му жена са били закопчани в хода на три досъдебни производства за аналогични престъпления по станалата класическа схема „МВР търси съдействие от гражданите за задържане на опасни престъпници“. Сигналите в полицията са били подадени на 30 юни, 1 и 2 юли от 76-годишна жителка на Чирпан и две жени от Гълъбово на по 73 и 74 години.

Чирпанлийката „изгоряла“ с 2 300 лв., които оставила в найлонов плик под контейнер за смет на улицата, недалеч от дома си, а по-възрастната гълъбовка метнала от терасата на кооперацията си 17 110 лв. Третата потърпевша се разминала само със загубата на 510 лв.

Парите били прибирани от старозагорската двойка, която след „удържане“ на 10-процентовия си „хонорар“ ги отнасяла с личния си автомобил на уговорено по телефона място на изхода на Велико Търново, където ги слагали под камък, в близост до пътен знак „Стоп“.

Предполага се, че двойката е съпричастна към още няколко телефонни измами. Двамата са задържани първоначално за 24 часа по закона за МВР.

Иван ПЕТРОВ