Задържаха старозагорец, задигнал два автомобила

365

21-годишен старозагорец е задържан за кражба на лек автомобил след сигнал от 1 септември за изчезнал от платен паркинг „Форд“ с транзитни регистрационни номера. Собственикът на изчезналото возило съобщил, че колата му уж била с откачен акумулатор, но само след час, след като я спрял, тя „хванала крачета“ в неизвестна посока. При преглед на камерите от видеоохраната се видял силует на мъж с къси панталони и нахлупена над веждите бейзболна шапка, който съвсем спокойно отключил и подкарал.

Неизвестният до момента на криминалистите от Стара Загора А. Д. е бил задържан на 7 септември след втори сигнал, този път за изчезнало от центъра на града посред бял ден новичко БМВ. На видеозаписите се виждал същият силует и характерната бейзболна шапка с емблема на известен американски спортен клуб.

А. Д. бил спрян за проверка на излизане към АМ „Тракия“, след като междувременно успял да смени номерата на БМВ-то. Образувани са две досъдебни производства, предстои прокуратурата да поиска от съда постоянното оставяне на автокрадеца зад решетките.

Една от версиите, по които се работи, е, че кражбите са поръчкови, БМВ-то било със сложна заключваща се система, но това не попречило да бъде „шунтирана“ за броени секунди.

Христо ХРИСТОВ