Задържаха рецидивист за блудство насред Чирпан

69

Многократно осъждан за кражби и посегателства спрямо собствеността на гражданите 31-годишен чирпанлия ще застане пред Темида за блудство. Митко Ангелов ще отговаря за случай от нощта на 26 декември м.г., когато нападнал на улица, в близост до дома й, 39-годишна чирпанлийка и след като опрял нож в гърлото й, започнал да я опипва в желанието си да задоволи сексуалния си нагон.

Обвиняемият заплашил жената, че ако вика за помощ, ще я отведе в съседната тъмна улица и там ще я изнасилва цяла нощ. Свидетел на случващото се станал случаен минувач, което подплашило насилника и той успял да се укрие. Арестуван е два дни по-късно, след което съдът е постановил постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Районният съд да насрочи дата за разглеждане на казуса.

За аналогично престъпление през м.г. съдът прати за 4 години зад решетките 51-годишния жител на Чирпан Атанас Иванов, който пробвал да се гаври с 27-годишна своя съгражданка на улицата през нощта на 9 срещу 10 септември 2017 г.

Присъдата срещу Иванов стигна до ВКС, който настояваше за снизходителност, като се аргументира с „пълно съдействие на разследващите, показване на мястото, където е изхвърлил ножа и ниската стойност на отнетите от жертвата вещи: две вафли „Хипер класик“ и кенче с бира „Ариана“.

За блудствени действия спрямо 13-годишно момиче от Гълъбово днес от 10:30 часа пред състав на Окръжен съд – Стара Загора, ще се изправи 49-годишният Владимир Желев. Мъжът иска да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение по досъдебното производство за продължилото близо 3 години посегателство над седмокласничката от местното СУ. Негов съучастник е бил 51-годишният собственик на транспортна фирма Николай Пейков, който на този етап е предпочел да остане зад решетките.

Христо ДИМИТРОВ