Задържаха работници с откраднати 3000 л гориво

6684
Част от иззетото дизелово гориво в хода на специализираната полицейска акция

Двама работници от различни предприятия на територията на енергийния комплекс „Марица изток“ са задържани в хода на специализирана полицейска акция за предотвратяване на икономически престъпления при проверка на леки автомобили.

Проверката е била извършена на 2 март по главен път между селата Ковачево и Новоселец, в купетата и багажниците на колите са намерени множество пластмасови бутилки с различен обем, в които е имало дизелово гориво. При последвалите обиски в жилищата на шофьорите (49-годишния К. К. от Стара Загора и с две години по-младия от него Й. С. от Нова Загора) и ползвани от тях общо 6 помещения са били намерени общо 255 пластмасови бутилки и 12 туби с общо 3000 л гориво за дизелови двигатели. Горивото е било крадено от различни обекти с цел продажба и препродажба на занижени цени.

По случая е образувано досъдебно производство, двамата задържани са с чисто криминално минало, имат постоянна месторабота. Тепърва предстои наблюдаващият прокурор да прецени дали да поиска постоянното им оставяне в ареста, назначена е техническа експертиза, която има за задача да установи произхода на горивото и стойността му.

Христо ДИМИТРОВ