Задържаха публично старозагорски крими герой

211
Моменти от акцията на старозагорската улица "Гурко" 104, където е задържан Дончо Иванов-Цайса

В хода на масирана акция под надзора на Специализираната прокуратура с участие на служители на ГД БОП и Криминална дирекция при МВР в Стара Загора около 15:00 часа на 11 октомври бе задържан добре познатият от близкото минало Дончо Иванов-Цайса. Арестът е станал на улица „Гурко“ 104, където живее бащата на Цайса – Иван Дончев.

Близо час прекара проснат на земята с белезници на гърба 40-годишният Дончо, който се прочу с побоя над футболния рефер Светозар Маринов през 2001 година, преди срещата на местния „Берое“ с ЦСКА. Няколко години по-късно със самоделна бомба бе взривен автомобилът, ползван от майка му. През 2015 г. пък бившият кикбоксьор бе задържан с крадено от Несебър БМВ, в купето бе намерен пистолет със заличени номера.

40-годишният старозагорец е съден за кражби. Според добре осведомени източници акцията е за търговия с наркотици, предполагало се, че част от дрогата е укрита в гаража на Цайса. Междувременно са били претърсени още няколко адреса на други познати от ъндърграунда герои.

Петър ХРИСТОВ