Задържаха обявен за издирване изверг в Стара Загора

209

Обявен за общодържавно издирване 25-годишен рецидивист попадна в ареста за постоянно след продължило почти две седмици следене. Изтърпелият вече няколко присъди Тодор Асенов Ангелов е бил търсен под дърво и камък от криминалистите след два сигнала от 18 януари на телефон 112 за опит да изнасили жена и блудство с непълнолетна.

Първият сигнал е бил подаден от свидетел на опита младият мъж да се погаври с възрастна посетителка на старозагорския централен кооперативен пазар. Мераклията бил прогонен с викове от свидетеля и успял да се укрие в близките улички, преди да пристигнат полицаите. Няколко часа по-късно обаче успял да замъкне 17-годишна ученичка в съборетина край жп гарата в Стара Загора, като принудил момичето с опрян в гърлото й нож да задоволи орално желанията му.

Според запознати с досъдебното производство Тодор има и други подобни „случаи“, няма постоянен адрес и има голяма вероятност да се укрие или да извърши ново престъпление.

Повдигнатото срещу него обвинение при успешен финал на съдебното следствие може да му донесе от 2 до 8 години престой в затвора.

Петър ХРИСТОВ