Задържаха нападател на жени по улиците на Стара Загора

445

27-годишен криминално проявен мъж е задържан по обвинение в поредица от нападения с цел грабеж над жени по улиците на Стара Загора.

Задържането е станало след пореден сигнал, подаден от 38-годишна местна жителка, че е била нападната в гръб, докато върви по улица „Христо Смирненски“ около 12:30 часа на 7 май. Тъжителката била блъсната на тротоара и докато се съвземе, се оказала без чантата, в която имало лични документи, кредитни карти и портмоне със 100 лв.

Описаните действия на извършителя били аналогични с още три случая от 21 и 30 април и 5 май, при които жертви се оказали жени на по 77, 51 и 38 години, общо са били задигнати около 360 лв.

С постановление на Районна прокуратура – Стара Загора, на извършителя е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за срок до 72 часа. Работата по документиране и доказване на цялостната му престъпна дейност продължава.

В деня, когато е станало задържането, е постъпила поредна жалба от 75-годишна старозагорка, която около 14:25 часа била нападната на улица „Чавдар“ и останала без пазарската си чанта с намиращите се вътре мобилен телефон, ключове и 20 лв.

Христо ХРИСТОВ