Задържаха джамбази, задигнали стадо крави и телета

99
Двама братовчеди са задържани за дръзката кражба на 4 крави и 5 телета от ливада с електропастир

Двама криминално проявени жители на село Оризари са задържани след подадена жалба от фермер за кражба на животни от стадото му, оставено на свободна паша върху ливада с електропастир.

Кражбата на добитъка, 4 крави и 5 телета на обща стойност над 8 бона, е била извършена в края на август – началото на септември, фермерът я установил на 3 октомври и подал жалба в полицията.

На 26 октомври крадците, първи братовчеди на по 25 и 35 години от селото, са били задържани след сигнал от местни жители, че са устроили богата гощавка на рода си. И двамата мъже се водят трайно безработни и разчитали основно на социални помощи, щедрата разпивка, която събрала над 150 души край масите с питиета и мезета, изненадала оризарци и те уведомили криминалистите за веселието.

В хода на първоначалните разпити задържаните признали за кражбата, животните били откарани в съседна община на територията на Старозагорска област, където ги разфасовали на мръвки и кайма за нуждите на вървежна кръчма. Установява се причастността на родствениците и към други кражби на добитък в района през последните два месеца, работи се и по версия за поръчка на притежател на кланица.

Христо ХРИСТОВ