Задържаха в ареста водач без книжка

89

20-годишен жител на Нова Загора попадна в ареста с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, след като за пореден път е бил спипан да „шпори“ реното на баща си по улиците на Стара Загора.

Младият мъж, който има вече една осъдителна присъда за шофиране в пияно състояние, е бил спрян за проверка на 6 август, при поискване на документите се оказало, че никога не е бил на курс за шофьори. Това обаче не му е попречило само преди 3 месеца да седне зад волана, заради което му е било издадено наказателно постановление от 18 април. От прокуратурата уточняват, че Борис П. е криминално проявен и осъждан за извършено от него умишлено престъпление от общ характер, а новото му деяние е извършено в изпитателния срок на предходното осъждане.

Районен съд – Стара Загора, е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че новозагорецът е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем, и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Петър ХРИСТОВ