Задържан с кило марихуана излезе от ареста с най-леката мярка за отклонение

233
За 12 г канабис и 4 г амфети - постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", а за 1.3 кг марихуана - "подписка"!?

Задържан в квартирата си с 1 320 г марихуана 40-годишен старозагорец напусна ареста 24 часа по-късно с най-леката мярка за неотклонение „подписка“. Криминално проявеният Петър Петров е бил закопчан в хода на специализирана операция от служители на РУ „Полиция“ в Раднево на 15 януари, когато е било образувано и бързо производство по член 354 от НК и първоначално го вкарали в ареста за денонощие по закона за МВР.

Междувременно Окръжен съд – Стара Загора, постанови постоянна мярка „задържане под стража“ за 26-годишния Таньо З., който е бил хванат на 16 януари с 11.6 г канабис и 3.92 г амфети, като малко преди това продал на известен в Града на липите 30-годишен наркоман около 1 г синтетична дрога. Аргументът на съда за най-тежката мярка е, че ставало въпрос за продължавано във времето престъпление и лоши характеристични данни за младия мъж, които го обрисували като постоянен дилър на наркотици.

Христо ХРИСТОВ