Задържан в Сърбия старозагорски сутеньор се споразумя с прокуратурата

133

Задържан по силата на европейска заповед в Сърбия старозагорец сключи споразумение с наблюдаващия делото за сутеньорство прокурор и се размина с условна 28-месечна присъда.

63-годишният Анто М., който от години живее в чешката столица Прага, е бил обявен за издирване по досъдебно производство отпреди 6 години.

В хода на разследването станало ясно, че заралията многократно през периода 2004-2008 г. е набирал и транспортирал за Чехия и Гърция мургави жрици, които „работели“ за своя и негова сметка по аутобаните.

Свидетелски показания обаче са взети само от две „труженички“, ямболийката Айсел Д. и родената в град Николаево Радка А., които твърдели че мъжът е използвал затрудненото им материално положение, за да ги накара да извършват развратни действия.

Заповедта за задържането на Анто го застигнала при пресичане на унгаро-сръбската граница на 17 април т.г. Близо два месеца старозагорецът прекарал в сръбски затвор, докато бъде екстрадиран в родината. Зад решетките в родния си град възрастният мъж решил да признае вината си и да поиска споразумение, по силата на което изпълнението на наказанието му е отложено за следващите 3 години и 6 месеца. Преди да излезе на свобода, той е платил и глоба в размер на 4 000 лв., става ясно от съдебния протокол, подписан на 12 юли.

Според запознати и към момента разпитваните „жрици“ продължават да се „трудят“ в чужбина, но под закрилата на друг „патрон“.

Петър ХРИСТОВ