Задигнаха влекачи и цистерна от казанлъшка автокъща

101
От този двор в казанлъшкия индустриален квартал са били задигнати току-що внесените от чужбина нови машини, без живата охрана да чуе шума на двигателите

Току-що внесени от чужбина влекачи „Рено“ и „Скания“ в комплект с цистерна „Менциса“ са били задигнати от паркинг на казанлъшката „Темелков Авто“ ООД. За дръзката кражба е съобщил на 13 юни съсобственикът, 53-годишният мъглижанин Йордан Йорданов.

Тежките машини, които все още нямали българска регистрация, са изчезнали за времето между 18:00 часа на 12 юни и ранната сутрин в събота, без при това живата охрана да чуе или види нещо съмнително.

Късно вечерта в неделя влекачът „Рено“ е намерен изоставен на паркинг край Пазарджик, причината е свършилото гориво в резервоара. В понеделник е установен и влекачът „Скания“, който бил паркиран във Велинград на терен, ползван от гръцка компания. Според запознати същата велинградска фирма през миналата седмица е закупила от казанлъчанина друг влекач.

Образувано е досъдебно производство по член 195 от НК, провеждат се разпити, една от версиите е, че кражбата е заради неуредени финансови взаимоотношения.

Автокъщата „Темелков Авто“ е собственост на баща и син Йордан и Станислав Йорданови, освен в Казанлък и Мъглиж тя има клон и в София, като предметът на дейност включва както внос и търговия с нови и употребявани МПС, така и отдаването им под наем.

Христо ХРИСТОВ