Загиналите край Средец бързали за дело в Пловдив

845

Тримата загинали при касапницата в близост до село Средец по пътя от Стара Загора за Димитровград на 29 ноември са бързали за дело в Пловдивския окръжен съд и водачът на минивана им „Сеат Алхамбра“ е предприел рискована маневра за обратен завой, защото разбрал, че е объркал пътя, съобщи наблюдаващият досъдебното производство окръжен прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

Автомобилът, в който е имало общо 7 души, е застанал перпендикулярно на пътното платно и в него отляво се врязал движещ се след него лек автомобил „Ауди А8“ със сливенска регистрация.

Трима души: 38-годишният водач на минивана и две от спътничките му на по 42 и 58 години, са загинали на място.

Общо 6 души (4 мъже и 2 жени) от двете коли са пострадали и са били хоспитализирани по спешност в старозагорската УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“. Ден по-късно директорът на здравното заведение, проф. д-р Йовчо Йовчев, уточни, че двама от пациентите са в критично състояние въпреки направените операции. За останалите четирима нямало пряка опасност, но оставали под наблюдение.

Според запознати пътниците в минивана са от град Николаево и съседното село Едрево, колата била внесена наскоро и затова е била с транзитни номера. Тепърва ще се изяснява правоспособността на загиналия при катастрофата водач.

Тестът за употреба на алкохол от водача на лекия автомобил е отрицателен. Назначени са множество съдебно-технически и медицински експертизи, извършен е бил повторен оглед на местопроизшествието, разпитани са свидетели.

Христо ХРИСТОВ