Загиналата в авиокатастофата край Ихтиман е военен експерт

48

Пловдивчанката Вяра Лозанова и Иван Костадинов от София са били във фаталната машина

Пловдивчанката Вяра Лозанова, която е военен техник и експерт, и Иван Костадинов от София са загиналите в самолетната катастрофа край Ихтиман, предаде dir.bg. Днес преди обед малък самолет се е разби на запад от Ихтиман посока Черньово, където има летище за наемане на самолет. В 11:32 ч. е получен сигнал, че самолет е паднал и се е запалил.

Веднага към мястото са се отправили екипи на Спешна помощ от Ихтиман и Костенец. На място са открити обгорелите тела на мъж и жена. Мъжът е пилотирал самолета, а жената е била спътничка, съобщи trafficnews.bg.

Падналият край Ихтиман самолет марка „Мистрал“ е бил вписан в италианския регистър. Това обявиха от разследващото звено към министерството на транспорта.

Вяра Лозанова е механик в 24- та Авиационна база – Крумово. Тя е един от любимите членове на екипа на авиобазата. Макар и жена в тази типично мъжка професия, казват, че е сред най- добрите специалисти на Кугър, Ми-17 и Ми-24.

Иван Костадинов, който е пилотирал самолета, е инженер – конструктор във фирма „Иновас“, която се занимава с производство на оборудване от пяна. Летенето е неговата страст, а той оглавява Сдружението на аероклубовете в страната.

Костадинов и Лозанова са споделяли общата си страст и често са летяли заедно, показват снимки в публичните им профили в социалната мрежа.