Завършват ремонта на основна пътна артерия в Стара Загора

205

Продължава работата по бул. „Руски“

Усилени ремонтни дейности протичат в Стара Загора. До 10 дни предстои да бъде завършена работата по една от основните пътни артерии в града – ул. „Св. Отец Паисий“. Ремонтът й се забави значително поради закъснение в сроковете по изпълнение на друг проект, касаещ поставянето на ЕСО кабел в района. „Предстои да положим последния слой асфалт по улицата, в участъка между „Генерал Столетов“ и „Васил Левски“. Вече бе поставена и част от пътната маркировка в завършените участъци. Във финална фаза сме, което ще облекчи неминуемо движението в града. Ремонтът и качеството на работа са на много високо ниво и за това свидетелства обратната връзка, която получаваме от граждани“, обясни за медията ни ресорният зам.-кмет Янчо Калоянов. Що се отнася до протичащия и в момента ремонт по бул. „Руски“, Калоянов уточни, че предстои финално полагане на слой асфалт в участъка между ул. „Васил Левски“ и ул. „Генерал Столетов“. В района са били отстранени няколко дървета, чиито корени са пробили асфалта и намиращия се в близост тротоар, но предстои засаждането на нови дръвчета на тяхно място. „С приключването на северната част от ремонта по „Руски“ ще продължим с работата в южна посока, към бул. „Цар Симеон Велики“, а след това и към ул. „Христо Ботев“. Предстои затваряне на тези участъци по булеварда, върху който ще бъдат положени два пласта нов асфалт“, уточни зам.-кметът. Янчо Калоянов разкри още, че съвсем скоро предстои да започне първата част от работата в кв. „Самара-1“, за който Община Стара Загора получи 2 млн. и 600 хил. лв.

Работата по бул. „Руски“ продължава

Към момента е стартирала процедурата по ЗОП, но на този етап все още няма избран изпълнител. Местната власт вече е подала документи и за втория етап от цялостния ремонт на квартала, като сумата за реализацията му, по думите на Калоянов, ще бъде сходна с тази на първия. „Този ремонт е изключително важен, защото ще подобрим цялата подземна инфраструктура и същевременно ще преасфалтираме изцяло улиците, ще подменим бордюри и ще изградим там, където в момента липсват тротоари“, обясни Янчо Калоянов.

Община Стара Загора продължава и с целенасочената си политика за подобряване на междублоковите пространства в града. За целта на няколко ключови места се работи усилено по изграждането, преасфалтирането и реновирането на такива. Подобен е случаят с пространството между улици „Ангел Кънчев“, „Христо Смирненски“ и бул. „Цар Симеон Велики“, и ул. „Св. княз Борис I“. Във финална фаза е и работата в кв. „Три чучура-юг“, в района на блокове 41, 37 и 56. „Правим ремонти и по ул. „Иван Вазов“ 11 и „Подполковник Калитин“. Времето за момента дава възможност да продължим, така че се възползваме в максимална степен“, допълни зам.-кметът.

Живко ИВАНОВ