Заболяване на съдия отложи делото за смъртта на Боньо Фаса

189

Внезапно заболяване на съдия-председател на състава отложи за неопределено време делото за смъртта на Богдан Динев (Боньо Фаса), който бе открит мъртъв в дома си на старозагорската улица „Чая“ 44 на 25 юли 2016 година в резултат на прободно-порезна рана на дясното бедро и остра кръвозагуба.

Заседанието за изслушването на назначените половин дузина експертизи бе насрочено за 11 февруари в Окръжен съд – Стара Загора, часове преди това страните са били уведомени, че то няма да се състои. На този етап не е ясно за кога ще бъде пренасрочено.

Припомняме, че подсъдима по НОХД No 464/2018 г. е 18-годишната (по онова време) ученичка от местната Търговска гимназия Мария Гиздева, която денонощие по-късно сама се предаде в полицията по съвета на адвоката си. Мария е обвинена за умишлено нанасяне на тежка телесна повреда с настъпил летален изход и неправомерно използване на кредитната карта на Боньо Фаса след гостуването й в дома на жертвата.

Казусът стигна до съдебна зала едва през миналата година по множество причини, до момента всички заседания се гледат при закрити врати.

Според защитата на Мария убийството е било извършено в условията на неизбежна самоотбрана, след като криминално проявеният и много пъти осъждан, включително и за сексуални престъпления, Динев се опитал да я изнасили.

Христо ХРИСТОВ