Жрица-ветеран ще работи 200 часа за обществото

92

Проститутка – ветеран от старозагорската жп гара, ще положи 200 часа обществено полезен труд безплатно през следващите 2 календарни години, реши състав на Районен съд – Стара Загора, по дело за получаване на доходи по неморален начин.

38-годишната Наска Бончева, която за пореден път е била спипана с клиент край релсите на 27 ноември т.г., е признала в хода на заседанието вината си и е сключила споразумение с наблюдаващия прокурор. За следващите две години жрицата, която има зад гърба си половин дузина присъди, включително и принудително заселване в малко село, ще се среща два пъти с пробационен служител. Заседанието е траело точно 30 минути, подсъдимата, която се води трайно безработна и не знае нито да чете, нито да пише, се е възползвала от служебен защитник.

Мургавелката „Кака Наси“, както е известна под липите, е стартирала професионалната си „кариера“ в самата зора на демокрацията, припомнят униформени служители на реда, които години наред са я задържали и предупреждавали да прекрати тази си дейност. За около пет години е работила на територията на Холандия, Белгия и Чехия, от там обаче била върната с черен печат след сбиване със сутеньора си.

Юристите се притесняват, че заради сприхавия й характер трудно ще намерят място, където жрицата ще отработва 200-те часа в полза на обществото.

Петър ХРИСТОВ