Жребият за Югоизточната трета лига е ясен, клубовете получиха топки от БФС

138
"Верея" е най-новият член на Югоизточната трета лига

В Пловдив се проведе традиционното предсезонно съвещание с представители на клубовете от Югоизточната трета лига, по време на което бе изтеглен и жребият за новия сезон в шампионата.

Събитието бе ръководено от председателя на Зоналния съвет (ЗС) на БФС – Пловдив, Огнян Златков, като участие взеха още техническият директор на БФС Георги Иванов, президентът на Аматьорската футболна лига Румен Вълков, директорът на „Първенства и турнири“ Валентин Чакъров, секретарят на СТК Неделчо Михайлов, мениджърът на Лицензионната комисия към БФС Георги Лалев, секретарят на ЗС на БФС – Пловдив, Милко Якимов, координаторът на „Първенства и турнири“ Атанас Узунов и председателят на Съдийската комисия към ЗС на БФС – Пловдив, Атанас Бозев.

По време на ползотворната дискусия клубовете бяха запознати с промените в наредбата за новото първенство и бяха коментирани възможностите за сключване на търговски партньорства, включително и за телевизионното излъчване на двубоите от това ниво на българския футбол.

Благодарение на личното съдействие на президента Борислав Михайлов всеки клуб от Югоизточната трета лига ще получи по 12 мачови топки „Адидас“.

В последния момент от участие в групата се отказа „Нефтохимик“ – Бургас, а на негово място ще се включи преодолелият квалификациите „Верея“ – Стара Загора. След изтеглянето на жребия по системата „Бергер“ бе изготвена и програмата за есенния полусезон, който ще стартира на 6 август, събота. Три клуба – пловдивският „Локомотив“ II, „Сливен“ и „Саяна“, заявиха желание да играят домакинските си срещи в неделя, докато останалите отбори ще домакинстват в събота.

Вторият тим на „Берое“ стартира шампионата с домакинство срещу „Гигант“ – Съединение, а другият интересен сблъсък е регионалното дерби между заралийския „Верея“ и казанлъшките „рози“.

(СН)