Жител на Християново кла чичо и братовчед насред село

331

26-годишен жител на старозагорското село Християново е задържан след неколкочасов екшън късно вечерта в неделя по обвинение, че е нанесъл удари с нож по телата на двама свои съселяни.

Сигналът за кървавия търкал в центъра на селото е бил получен на телефон 112 към 18:00 часа на 2 септември. При пристигане на местопроизшествието униформените от Второ РУ „Полиция“ – Стара Загора, открили потънали в кръв 43-годишния Мишо Сашев и сина му – 19-годишния Калчо.

Опасните наранявания били нанесени с кухненски нож от племенника на Мишо, 26-годишния Янек Стойчев, който направил опит да се укрие първо при свои роднини в ромската махала, а след това и в гориста местност.

Видимо пияният млад мъж е бил задържан, след като следово куче влязло в дирите му. Янек бил хванат и закопчан с белезници насред рекичка, където се опитвал да измие кървавите петна от ръцете си.

По думите на кметицата на Християново Албена Динева скандалът избухнал, след като Мишо Сашев направил опит да защити свой познат от гнева на Янек и му ударил два шамара. Скандалът станал неконтролируем и само по случайност завършил, без да има загинал. От УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ – Стара Загора, уточниха, че Мишо Сашев е прегледан и бинтован в спешния приемен кабинет, а в реанимацията с опасност за живота е настанен 19-годишният Калчо. Според лекарите състоянието на младежа засега било стабилно. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 129, ал. 2 от НК.

Христо ДИМИТРОВ