Живко Тодоров спечели приза за кмет на месеца в национален конкурс

223

Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров спечели надпреварата за кмет на месец март в месечното издание на конкурса, организиран от Портала на българските общини Kmeta.bg. Темата на мартенското издание беше „Духът на Свободата“, посветено на честванията на Националния празник 3 март и 143 години от Освобождението на България.

Тодоров победи убедително със 76.36% пред своите съперници в категория „Общини с население над 50 хиляди жители“. След него се нареди Иван Портник (кмет на община Варна) със 17.78 на сто. Трети остана Здравко Димитров (кмет на община Пловдив), събрал 5.86% от гласовете, споделят организаторите след обобщаване на резултатите.

Припомняме, че в навечерието на Националния празник алпинисти монтираха 32-метров трикольор на емблематичния за Стара Загора паметник – Самарското знаме. На 3 март хиляди старозагорци отрупаха с цветя Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“ в знак на почит и признателност към знайните и незнайни герои, отдали живота си за Освобождението на България от османско робство.

(СН)