Живко Тодоров, кандидат за кмет на Стара Загора от ГЕРБ: Територията на бившия азотноторов завод ще стане уредена градска зона

166
Срещата на кандидата за трети кметски мандат от ГЕРБ Живко Тодоров с работодатели и служители на фирми, разположени на територията на бившия Азотно-торов завод в Стара Загора.

Кандидатът за кмет на Стара Загора от ГЕРБ Живко Тодоров проведе днес среща с работодатели и служители във фирми, разположени на територията на бившия завод „Агробиохим“. В нея участваха кандидатите за общински съветници Николай Диков, който е водач на листата, Йордан Николов, Диян Димитров, Мария Жекова и Стефан Анков, както и народният представител Радостин Танев.

„Общината успя да придобие със средства, осигурени от правителството, собствеността върху улиците на територията на фалиралия азотноторов завод. По този начин решихме дългогодишен проблем, пред който бяха поставени собствениците на дружества, които развиват бизнес в зоната, защото бяха принудени да плащат такси на частно лице. Освен това, в района има свободни 3000 дка, към които има интерес и ще бъдат привлечени нови инвеститори“, заяви Живко Тодоров.

Работодатели поставиха пред него искане през 2020 г. да се приеме Подробен устройствен план, за да влезе теренът в регулацията на Стара Загора. Кандидатът за кмет от ГЕРБ увери, че по този въпрос вече се работи и след като планът стане факт, Общината ще направи нужната инфраструктура върху улици от 80 хил. кв. метра – с подземни комуникации, ново асфалтиране, пътни знаци, улично осветление, сметосъбиране и сметоизвозване.

Живко Тодоров представи накратко изпълнените в Стара Загора проекти през изминалите 8 години и какво предстои да бъде направено. Той акцентира на изграждането на Индустриална зона „Загоре“, която ще създаде конкурентна среда и ще осигури нови работни места. „Имаме вече инвеститор, закупил терен. Водим преговори с няколко чуждестранни фирми, включително и с италиански предприемач“, съобщи кандидатът за кмет.

Местните данъци и такси в Стара Загора са сред най-ниските спрямо големите градове в страната и не са променяни от 2012 г. „Стремим се максимално да привличаме европейски средства за подобряване облика на града, като целта е да не товарим финансово с високи данъци и такси както гражданите, така и бизнеса“, допълни Живко Тодоров.

За облекчаване на автомобилния трафик Общината ще удължи бул. „Славянски“ до разклона за с. Старозагорски бани. Паралелно с цялостното обновяване на т. нар. Руски пазар, ул. „Капитан Петко войвода“ ще стане с четири ленти.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!