Жертви на домашно насилие изпратиха Черни картички за Коледа

72
Черната картичка и отвореното писмо на жените, жертва на насилието от Стара Загора

Черни картички с пожелания за „весело изкарване на Коледните празници“ ще получат 27 български политици, съдии, министри, народни представители, религиозни служители и евродепутати от 6 жени, жертви на домашното насилие.

Авторките на нестандартното „поздравление“, които са на възраст от 20 до 65 години и живеят в Стара Загора, напомнят, че за последните 343 дни 31 българки и 3 деца са били убити в хода на трагични битови конфликти.

Сред получателите са президентът Румен Радев, министрите Каракачанов, Горанов, Димов, Ананиев, 8 конституционни съдии, старозагорският митрополит Киприан, апостолическият екзарх Пройков и пастор Румен Борджиев от ОЕЦ. В писмото на жертвите на домашно насилие, което придружава черната картичка, има няколко съвета към всички, които все още се страхуват да потърсят правата си в съда, сред тях на първо място е „да говорят за болката от боя, обидата, ограниченията и проблемите“. Картичката и писмото са изпратени със съдействието на наскоро регистрираната в Стара Загора фондация „Мисия Криле“, която стопанисва Комплекс за социални услуги за деца и семейства.

Петър ХРИСТОВ