Жени-социалистки настояха пред областния управител за осигуряването на безопасно детско лято

196

Държавните институции, общинските и контролните органи да вземат превантивни мерки за опазване живота и здравето на децата в зоните за игри на деца, във водните и планински обекти, открити кътове и спортни площадки. За това настояха по време на среща с областния управител проф. Наско Василев Петя Александрова – областен координатор на Обединението на жените-социалистки, и Донка Динева – председател на Клуба на жените-социалистки в Стара Загора. Срещата беше по инициатива на двете дами, които запознаха проф. Василев с позицията на тяхната организация относно осигуряването на безопасно детско лято и спокойствие за родителите по време на лятната ваканция.

В нея активистките на Обединението акцентират върху необходимостта отговорните институции да предоставят пълноценна информация за деца и родители по различни канали относно зоните за игри, охраняемите водни обекти и безопасните открити кътове, и спортни площадки. В същото време дамите напомнят, че на забранените за къпане водни обекти трябва да бъдат поставени предупредителни и информационни табели, сочещи ограниченията, а на разрешените басейни – правилата за ползването им и работното им време.

От Обединението на жените-социалистки предлагат също в летните лагери, академии и на други обществени места за почивка на подрастващите да се обясняват правилата за движение и за ползване на велосипеди, електрически и двуколесни превозни средства.

(СН)