Жена и дете в критично състояние след съботната катастрофа на „Тракия“

162

В тежко състояние остават двама от хората, пострадали при вчерашната катастрофа на АМ „Тракия“ в района на село Воденичане, съобщи news.bg.

При инцидента с пътническия бус, който на 14 април се преобърна при 296-и километър на АМ „Тракия“ в района на Воденичане, загинаха 2 души, а 7 бяха ранени и транспортирани по спешност в болниците в Ямбол и Бургас.

По информация от Спешното отделение на болницата в Ямбол, двама от пострадалите са в изключително тежко състояние –  жена и младо момче.

Жената е с травматичен шок и квадрипареза. Малко след като е постъпила в болницата, тя е била прехвърлена по спешност в отделението по неврохирургия в болницата в Бургас.

Момчето е с политравма, огромна травма на главата и гърчове. Настанено е в реанимация с тежък мозъчен оток и опасност за живота.

Другите трима от пострадалите при катастрофата, които са хоспитализирани в Ямболската болница, са в стабилно състояние.

Вчера от МВР съобщиха, че бус „Форд Транзит“, в който са пътували работници, които се прибирали от Бургас към село Хаджидимитрово, е напуснал пътното платно и се е обърнал в канавката. Причината за катастрофата е спукана лява гума.

Обстоятелствата около инцидента все още се изясняват.

Това беше третата катастрофа в три последователни дни на АМ „Тракия“, при която загинаха общо 10 души.